Motoriseren van uw raamdecoratie, het overwegen waard?

2 minuten
Somfy

Je bent net helemaal klaar om je favoriete serie te gaan bingen, languit in de zetel, een hapje en een drankje erbij, en dan gebeurt het. De zon valt binnen op je televisiescherm, tijd om recht te staan.

Tenzij je gebruikt maakt van gemotoriseerde zonnewering.

Wil je het gebruiksgemak van je raamdecoratie écht naar een nog hoger niveau tillen, denk dan eens aan de mogelijkheden in motorisatie.

Laten we beginnen bij het begin. U kan alle vormen van raamdecoratie laten motoriseren: geautomatiseerde verticale lamellen, horizontale jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, …

 

rolgordijnen motorisatie

Waarom?

Waarom zou je nu gemotoriseerde zonwering overwegen? We geven je alvast een kort overzicht van de voordelen.

Kindvriendelijk

Zodra je kiest voor een automatische binnenzonwering is deze ook ineens kindveilig. De bediening gebeurt immers niet meer via een kettingsysteem, trekkoorden of andere losse elementen, waar een kind in verstrikt zou kunnen raken.

Ideaal voor moeilijk bereikbare en grote ramen

Indien je erg grote ramen hebt kan de raamdecoratie al vaak moeilijker bereikbaar zijn, en bovendien ook behoorlijk zwaar. Laat de motorisatie het zware werk voor je doen!

gordijnen motorisatie

Extra strak

Zoals eerder aangegeven betekent kiezen voor elektrische zonwering ook meteen het ontbreken van trekkoorden of andere losse elementen. Net dat tikkeltje strakker.

Bovendien zijn de motoren quasi onzichtbaar weggewerkt, ook hier hoef je je dus geen zorgen over te maken.

En wat als ik geen elektriciteit heb?

Ook dan is er een oplossing, we hebben namelijk raamdecoratie die voorzien kan worden van een batterijmotor. De batterijen kennen een lange levensduur, en zijn uiterst eenvoudig vervangbaar.