Louverdrape blijft innoveren!

3 minuten
Vlaio

Het begin...

Na de overname door de derde generatie in 2016 volgden enkele zeer succesvolle jaren. De overname werd rap verteerd en snel ontstond de gedachten om een nieuw product te ontwikkelen. We stonden al sinds jaar en dag gekend om onze kwalitatieve verticale jaloezieën. Snelle levertijden, scherpe prijzen, een uitgebreid gamma, etc…

Vanuit die filosofie wilden we ons productgamma uitbreiden. Net zoals we de kleuren van onze verticale lamellen zelf ontwikkelen, wilden we dat ook met een andere productgroep. Je zag immers dat er in de markt enorm veel eenheidsworst ontstond. De bedoeling is dan ook om met Louverdrape een origineel productgamma aan te bieden. Ieder wil z’n interieur graag zo eigen mogelijk inrichten. Je wil toch niet dezelfde kleuren en afwerking als de living of keuken van je buurman?

Bij het bezoeken van een grote interieurbeurs kwamen we per toeval terecht in een hal waar verschillende aanbieders van hoogstaand parket stonden. Wat ons opviel was de diepgang van het kleurenpalet en het respect voor hout als natuurproduct in die branche. In de vloerindustrie spelen ze enorm met nerfstructuren, houtsoorten, aankleuring, zaagsnedes, etc… Dat kenden we in onze branche niet. In de vloerbranche gebruikten ze ook een grote verscheidenheid aan machines & grondstoffen… Dat was volledig ons ding. We doen op onze hoofdsite immers al productie sinds 1958, overdag en ’s nachts.

 

#Innovatieveklant

We reisden gans Europa & de rest van de wereld rond op zoek naar de ideale look en bijhorend productieproces voor ons product. Dit bleek al snel een zeer moeilijk en uitdagend traject. Vanaf dat moment kozen we ervoor om verschillende technologieën te combineren en een eigen lakprocédé te ontwikkelen. We hadden een sterk team, die op vandaag overigens nog voltallig actief is, om een dergelijk traject tot een goed einde te brengen. Vandaar dat we ook trots zijn dat Vlaio (Vlaams Agentschap voor Innovatie & Ontwikkeling) ons traject erkend heeft als ‘Innovatietraject’. Dat zijn onderzoekstrajecten met een (zeer) hoge moeilijkheidsgraad, waarvan bijgevolg de kans op falen aanzienlijk is. Uiteindelijk zijn we zeer trots op het resultaat. In onze ploeg zitten immers enkel maar taaie krachten, een echte ‘Louverdraper’ geeft niet snel op. Ik moet als zaakvoerder mijn mensen bedanken voor de vele opofferingen & slapeloze nachten die we hebben doorgemaakt. We zijn als bedrijf dan ook fier op deze erkenning & steun, we beschouwen dit als een bevestiging van een mooie ‘team-effort’.

Ambachtelijk product

Een houten jaloezie bestaat uit verschillende houten latjes & een reeks diverse onderdelen. Om al deze latten te kleuren heb je nogal wat mankracht nodig. Vandaar dat we ervoor opteerden om na het onderzoekstraject een nieuwe site in Roemenië op te starten. Het was belangrijk dat het land binnen de Europese Unie lag, zo heb je een goeie controle en toezicht over alle aspecten van het bedrijf. Met onze nieuwe site hebben we een pak meer mogelijkheden en een grote toegevoegde waarde voor ons productgamma. We kunnen nu een ambachtelijk product zeer betaalbaar aanbieden bij onze dealers en hun klanten. Wanneer je bij een Louverdrape dealer binnenstapt heb je een garantie op een origineel gamma. Louverdrape staat voor innovatie & dat zie je aan onze collecties. Onze nieuwe collectie houten jaloezieën geeft een mooi overzicht & helpt onze klanten een goede keuze te maken. Je verandert je interieur nu eenmaal niet elk jaar dus je wil direct de juiste keuze maken. Dat kan vanaf nu met de collectie Houten Jaloezieën van Louverdrape!

.

Geïnteresseerd?

Meer weten over de mogelijkheden van horizontale lamellen in jouw interieur? Onze dealers adviseren je graag!