Bespaar op energie dankzij je raamdecoratie !

2 minutes
Duette®

Meer dan 30 % warmte besparen? Het kan via je raamdecoratie.

Wist je dat een enorme hoeveelheid warmte verloren gaat via de ramen? In tijden van gigantische energierekeningen is dat maar al te absurd! Kies daarom voor isolerende raamdecoratie. Zo zorg je dat de warmte in huis blijft, én bespaar je op de energierekening.

De nummer 1 onder isolerende raamdecoratie is zonder twijfel de Duette® gordijnen. Dankzij de honingraatstructuur hebben zij de beste isolatiewaarde. Door de dubbele stoflaag ontstaat er immers een luchtlaag die zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Kies je voor een verduisterende stof, dan isoleert deze nog beter.

Maar ook andere raamdecoratie doet perfect dienst als isolator. Onze Louverdrape® dealers hebben toegang tot alle technische eigenschappen om voor jouw interieur het beste product te adviseren. Zo kan je optimaal in de winter de warmte binnenhouden en net in de zomer de warmte buitenhouden.

Combinatie raamdecoratie

Los van het type raamdecoratie, hebben we ook nog twee tips die je rendement kunnen opleveren.

Tip 1: Wist je dat je verschillende raamdecoraties kan combineren?

We hadden het hiervoor al over het creëren van een extra luchtlaag bij plissé gordijnen. Ook door twee raamdecoraties te combineren creëer je een soortgelijke luchtlaag. Bovendien kan het ook zeer mooi zijn om harde raamdecoratie zoals horizontale of verticale lamellen te combineren met een stijlvol wave gordijn.
 

Tip 2: Ga voor maatwerk.

Je wil dat de raamdecoratie perfect aansluit op het raam, anders loop je immers het risico dat er alsnog warmte ontsnapt. En uiteraard is maatwerk ook gewoon een meerwaarde voor je interieur. Vermijd een goedkope uitstraling en laat onze Louverdrape® vakmannen het volledige proces naar hun hand zetten.

Klaar om zelf je interieur een upgrade te geven, én tegelijk te besparen? Contacteer dan vandaag nog je dichtstbijzijnde Louverdrape® dealer!