Aluminium lamellen, de voor -en nadelen

2 minutes
Horizontaal aluminium lamellen

Strak en modern

Daar waar houten jaloezieën de sfeer van huiselijke gezelligheid uitademen, kies je met aluminium lamellen meer voor een strakke en moderne sfeer. Ze zijn dan ook uiterst geschikt voor zij die een voorkeur hebben voor een industriële look.

Vochtbestendig

Een van de grootste voordelen van aluminium lamellen vind je terug in het feit dat ze uiterst vochtbestendig zijn. Je kan ze dus perfect gebruiken in natte ruimtes, en je hoeft je geen zorgen te maken bij het schoonmaken.

Horizontaal aluminium lamellen

En de nadelen?

We raakten daarnet het schoonmaak aspect aan, en daarmee komen we ook meteen bij een nadeel van aluminium lamellen. Hoewel ze uiterst makkelijk schoon te maken zijn, is het ook nodig, gezien ze sneller geneigd zijn om stof aan te trekken.

Ook de geluidsdempende kwaliteiten zijn minder dan bij hun houten tegenhangers, en ze kunnen door sommigen als ‘killer’ aanschouwd worden.

Van dit laatste hoef je je echter helemaal niets aan te trekken. Hoe luidt het latijnse spreekwoord al weer? De gustibus et coloribus non disputandem est. Over smaken en kleuren discuteert men niet.

Geïnteresseerd?

Meer weten over de mogelijkheden van horizontale lamellen in jouw interieur? Onze dealers adviseren je graag!