Houten lamellen, de voor -en nadelen

2 minutes
Horizontale lamellen hout

Huiselijkheid en body

Je kan er niet om heen, hout is een natuurlijk materiaal en straalt dan ook onmiddellijk warmte uit. Bijgevolg geeft het je interieur die exta touch van huiselijkheid mee. Bovendien krijgen je ramen en ruimte ook instant meer body. Houten jaloezieën zijn van nature immers dikker dan hun aluminium collega’s.

Natuurlijk licht

Je staat er misschien niet bij stil, maar reflectie is een bijzonder belangrijk aspect binnen de keuze voor je zonwering. Hout reflecteert het licht die erop valt niet wat ervoor zorgt dat je een perfect natuurlijke vorm van lichtinval krijgt. 

Horizontaal houten lamellen

Alle kleuren van de regenboog

Ok, misschien net niet, maar het gamma is uiterst breed. Ons assortiment houten lamellen vind je terug in verschillende kleuren en schakeringen, waarbij je er ongetwijfeld een vindt die perfect matcht met je interieur.

Akoestisch voordeel

Wist je dat houten lamellen ook voor een akoestische meerwaarde zorgen? Hout absorbeert namelijk harde klanken. Een leuk extra wanneer je te maken krijgt met joelende kinderen, of je raam gelegen is aan de kant van een drukke straat.

Zijn er dan geen nadelen?

Natuurlijk wel, Johan Cruyff gaf het al aan ‘Elk voordeel heb z’n nadeel’, en dat is met raamdecoratie niet anders. Een van de belangrijkste nadelen van houten lamellen is dat ze niet goed samen gaan met vocht. Dit betekent dat ze niet de ideale match zijn voor de badkamer, en dat je extra voorzichtig dient te zijn bij het schoonmaken van je lamellen.

Geïnteresseerd?

Meer weten over de mogelijkheden van horizontale lamellen in jouw interieur? Onze dealers adviseren je graag!