Veel gestelde vragen

Heeft binnenzonwering invloed op de isolatie van uw woning? Hoe kan ik mijn kunststoflamellen reinigen? Kunnen mijn lamellen verkleuren? Is mijn binnenzonwering ook geschikt voor vochtige ruimtes? En wat met kindvriendelijke bedieningen?

Naast een goede kwaliteit van binnenzonwering, biedt Lecluyse u ook een goede service aan. Daarom streven wij ernaar al uw vragen te beantwoorden. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Indien u meer informatie wenst, aarzel niet om uw vraag te stellen via ons contactformulier of via onze verkooppunten.

Hoe maak ik mijn keuze in het ruime aanbod?

Om een eerste selectie te maken in het ruime aanbod is het aangewezen om eerst voor zichzelf uit te maken welke functie dat de 'gordijnen' moeten hebben.
Moet ik nog door de stof kunnen kijken of mag het enkel licht door laten of moet het verduisterend zijn.
Hangt het in een vochtige ruimte? Moet het (af)wasbaar zijn?
Op basis van deze criteria kan de winkelier alvast sneller helpen bij de ideale raamdecoratie voor uw woning.

Kan ik energie besparen met de lamellen?

Binnenzonwering kan op verschillende vlakken besparend werken. Op vlak van energie zal u stookkosten uitsparen als u in de winter of 's avonds de lamellen sluit. Want ze werken warmte-isolerend voor uw ruimte. Ze houden de koude buiten en de privacy binnen.
Anderzijds, voor wie airconditioning heeft: binnenzonwering zullen de kosten van de airco-installatie aanzienlijk verminderen. Het hangt er natuurlijk van af hoe goed u uw lamellen gebruikt en voor welk soort zonwering u precies koos. Kunststoflamellen zijn anders dan vouwgordijnen of paneelgordijnen.

Hoe kan ik tot 4°C warmte besparen?

Kunststoflamellen geleiden weinig warmte/koude en zijn dus ideale isolators. Bij tests in 2 identieke klaslokalen hadden de onderzoekers de radiator afgezet en 's avonds de lamellen in één klaslokaal dicht gedaan en deze in het andere klaslokaal open gelaten. In het klaslokaal met gesloten lamellen was de temperatuur maar liefst 4°C hoger dan in het lokaal waar de lamellen 's avonds niet werden gesloten.
In de zomer krijgen we het omgekeerde effect. Tijdens de dag is het dan frisser in het lokaal met de sloten lamellen t.o.v. het lokaal waar de kunststoflamellen niet gesloten werden.

Wat als ik kies voor lamellen in textiel? Is er een verschil met de inval van licht?

De lichtdoorlaatbaarheid van de zonwering is hier afhankelijk van de dichtheid van het weefsel. Hoe opener het weefsel, hoe meer warmte en licht er doorheen kunnen. Maar als u voor lamellen kiest in een dikkere stof, dan kan er minder zonlicht door. Dus opnieuw houdt u de koude buiten en de privacy binnen. Bij de meeste stoffen kan de dealer u de openingsfactor of de transmissie van licht bezorgen

Welke namen geeft men aan uw zonwering?

Vouwgordijnen, paneelgordijnen, zonwerende raamdecoratie, binnenzonwering, jaloezie, shades, stores, screens, blinds, enz...
Natuurlijk kan elke term naar een specifiek product verwijzen. Zo is het vouwgordijn bij ons een ander product dan het paneelgordijn of de verticale lamel.

Zijn verticale kunststoflamellen isolerend?

Jazeker. Ze houden koude tegen, terwijl ze u verzekeren van privacy.
De kunststoflamellen isoleren de ruimte tegen koude van buiten en geven u privacy als u dat wenst. U kunt het allemaal zelf regelen. U bespaart op stookkosten. Vanzelfsprekend zorgen de lamellen voor een betere thermische isolatie als ze gesloten zijn.
Anderzijds kunt u ook de lamellen gebruiken om het daglicht beter in de ruimte te laten reflecteren. Zo is er minder kunstlicht nodig.

Hoe kan ik vermoeide ogen vermijden?

Het oog past zich automatisch aan aan de intensiteit van het licht. U hebt het al vaak gezien: de pupil van het oog wordt kleiner als er veel licht is, groter als het donkerder is. Dit automatische en onbewuste oogritme kan voor het menselijk oog heel vermoeiend zijn. Zeker als het natuurlijke licht gereflecteerd wordt door een computerscherm. Dit geeft namelijk een soort dubbele lichtinval, wat tot vermoeidheid of irritatie aan de ogen kan leiden.
Onze zonweringssystemen voor binnen en lichtwerende rolgordijnen zijn een goede oplossing voor dit probleem. U kunt de lichtintensiteit zelf en eenvoudig regelen. Uw visueel comfort en dat van uw medewerkers of medemensen is optimaal.

Welke lamellen zijn de beste om vermoeide ogen te vermijden?

Wij hebben in ons gamma geperforeerde lamellen. En zelfs lamellen met deelperforatie. Dit betekent dat de lamellen bovenaan de minste perforatie hebben (bv. 0.75%). Anders gezegd, de gaatjes worden in de onderste helft van de lamel veel dichter bij elkaar geperforeerd (bv. 3, 6 of 12%)  dan in de bovenste helft.  Dit heeft als groot voordeel dat het het zonlicht sterk gefilterd wordt doordat het bovenste deel van de lamel een veel kleinere perforatie of openingsfactor heeft.
We hebben zelfs lamellen die in 3 delen verschillend geperforeerd zijn, maar deze deelperforatie is al voornamelijk bedoeld voor het design.

Hoe zit het met de kwaliteit van kunststoflamellen gemaakt van gerecycleerd materiaal t.o.v. lamellen van nieuw materiaal?

De kwaliteit van beide soorten lamellen is even goed. Ook dit werd uitgebreid getest door onafhankelijke onderzoekers. Zo testte TNO -de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek - de lamellen uit gerecycleerd en uit nieuw materiaal op alle technische kenmerken. TNO is een internationaal erkend onafhankelijk onderzoeksbureau. Het resultaat is dat de twee soorten lamellen even goed scoren over heel de lijn in de wetenschappelijke tests.
U kunt op ons rekenen. Louverdrape® levert enkel topkwaliteit.

Waarom heb ik voor verticale kunststoflamellen geen ketting nodig onderaan als voor textiellamellen?

Het verschil tussen kunststoflamellen en textiellamellen is dat de eerste uit zichzelf zwaarder zijn en dus spontaan en automatisch mooi recht hangen. Zo zijn er geen extra gewichten nodig. Bovendien is elke kunststoflamel zwaar en strak genoeg om ‘door' te hangen, dus is een verbindingsketting onderaan niet nodig.

Is er een prijsverschil tussen kunststoflamellen en textiellamellen?

De prijs per meter is vergelijkbaar. Zowel de kunststoflamellen als de textiellamellen komen in duurdere en goedkopere uitvoeringen.
Bij de plaatsing heeft de kunststoflamel het voordeel dat er geen ondergewichten zijn. Zo kunnen deze lamellen sneller opgehangen worden.

Levert Louverdrape® ook zonwerende lamellen in het buitenland?

Ja, Louverdrape® levert in meer dan 40 landen. Binnen Europa exporteren we naar Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oost-Europese landen en andere. Daarnaast voeren we uit naar vele landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Oost-Azië.
De productie van kunststoflamellen door Louverdrape® Kortemark covert zo'n 80% van de Europese markt.

Verkleuren de PVC- en textiellamellen niet door het zonlicht?

Kleurechtheid wordt bepaald a.d.h.v. de blauwschaal. D.m.v. een score van 1 t.e.m. 8. Hoe hoger de score, hoe groter de lichtechtheid. Onze pvc lamellen scoren hier uitstekend in, met een score tussen 7 en 8. Onze textiellamellen behalen een score tussen 6 en 8.

Zijn verticale lamellen verduisterend of hebben jullie andere opties om te verduisteren?

Bijna alle kunststoflamellen zijn verduisterend en er is een aanbod textiellamellen die ook verduisterend zijn. Producten als rolgordijnen, plissé of vouwgordijnen kunnen afhankelijk van de stofkeuze ook verduisterend zijn. Bij de rolgordijnen hebben we zelfs volledig verduisteringscassettes met koffer en zijgeleidingsprofielen waar het doek in rolt.

Zijn textiellamellen ook geschikt voor vochtige ruimtes?

Sommige van onze textiellamellen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. Je kan deze herkennen aan het symbool 'hoge vochtigheid'.

Wat bedoelt Lecluyse met kindvriendelijke bedieningen van zijn producten?

Vanaf 2014 worden onze producten zodanig geleverd dat kleine kinderen zich niet kunnen verhangen in de koord of ketting. De installateur zal de producten dus ook op die manier moeten installeren.
Uiteraard zal een duidelijk handleiding aanwezig zijn.

Ik wil een rolgordijn bedrukken met mijn reclame. Wat moet ik doen?

Al onze rolgordijnen kunnen ook bedrukt worden. U hoeft ons een vectorieel bestand door te geven van de te bedrukken foto. Een vectorieel bestand is een foto die bij uitvergroting, dezelfde scherpte, kwaliteiten behoudt van de originele foto.

Kan men RAL kleuren kiezen voor lamellen?

Nee, bij lamel in kunststof of textiel keuze spreekt men nooit Ral kleuren. Hier kiest de klant uit de staalkaart. Voor horizontale alu en houten lamellen hebben wij echter wel een beperkte collectie verbonden aan ral kleuren.

Ik heb nog andere vragen, aan wie kan ik deze stellen?

Gaat het over algemene zaken? Dan kunt u één van onze verkooppunten contacteren.

Contact

Louverdrape - Lecluyse nv
Staatsbaan 32 - 8610 Kortemark
info@louverdrape.be
Tel.: +32(0)51 56 62 29
Fax: +32(0)51 57 56 96
BE 0420 881 812